David Goffin (ATP-33) is goed begonnen aan het grastoernooi van Halle (ATP 500, € 2 081 830). In het enkelspel én het dubbelspel ging hij op een drafje naar de tweede ronde.

Nadat Goffin (ATP-33) vorige week in Rosmalen de kwartfinale bereikte, treedt hij deze week aan op het prestigieuze grastoernooi van Halle. In de eerste ronde speelde hij tegen het achtste reekshoofd Guido Pella (ATP-24) die negen plaatsen hoger op de ATP-ranking staat.

In de eerste set draaide Goffins opslag nog niet goed met een eerste opslagpercentage van 40 procent. Onze landgenoot was echter wel op de afspraak in de opslagspelletjes van zijn tegenstander en verzilverde maar liefst drie breakballen. In sneltempo pakte Goffin de set met 6-1.

In de tweede set begon Goffin beter te serveren met acht aces en een eerste opslagpercentage van 76 procent. Hij bleef de partij domineren en triomfeerde opnieuw met 6-1. Na amper 50 minuten had de Luikenaar de zege beet. In de tweede ronde volgt een duel tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP-41). In de kwartfinale is tweede reekshoofd Alexander Zverev (ATP-5) een mogelijke tegenstander.

In het dubbelspel boekte Goffin (ATP D-190) ook succes. Samen met zijn boezemvriend Pierre-Hugues Herbert (ATP D-23) rekende hij met 6-1 en 6-3 af tegen opnieuw Pella (ATP D-56) en de Portugees Joao Sousa (ATP D-39).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.