Op het ATP Masterstoernooi van Madrid (Spanje, € 7 190 930) is David Goffin (ATP-10) er niet in geslaagd de kwartfinale te bereiken. De Brit Kyle Edmund (ATP-22) was oppermachtig. 

In de derde ronde van de Mutua Madrid Open nam Goffin het op tegen het nummer één bij de Britten Edmund. Hun enige eerdere ontmoeting vond plaats in de Davis Cup in 2015. Toen kwam de Belg terug van een 0-2 achterstand in sets om de overwinning binnen te halen. Goffin kende dus het gevaar van de 22-jarige Brit.

Edmund begon met vertrouwen aan de wedstrijd na zijn knappe zegen tegen Novak Djokovic (ATP-12) in de vorige ronde. Dat vertrouwen bracht hem meteen op een voorsprong aan het begin van zijn partij tegen Goffin. De Luikenaar kon weinig inbrengen tegen de opslag van Edmund. Hij wist enkel in de tweede manche twee breakpunten te versieren, maar kon deze niet verzilveren.

Zelf serveerde Goffin niet slecht, maar hij had moeite om zijn opslagspelletjes binnen te halen. Na 1 uur en 12 minuten wedstrijd moest Goffin zijn meerdere erkennen in Edmund. Het werd 3-6 en 3-6.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.