Het kostte bijzonder veel moeite, maar David Goffin (ATP-10) heeft op het ATP-toernooi van Barcelona (Spanje, $ 2 794 220) de eerste horde genomen. Marcel Granollers (ATP-129) liet in de tweede set een matchpunt liggen.

Thuisspeler Granollers kreeg een wildcard van de organisatie en haalde het in de eerste ronde makkelijk van Mikhail Kukushkin (ATP-95). Op de Pista Rafa Nadal, het Centre Court in Barcelona, startte de Spanjaard ook vandaag uitstekend. Hij versierde een vroege break en sleepte de eerste set in de wacht met 4-6.

Ook in het tweede bedrijf leek Goffin zijn tanden stuk te bijten op het nummer 129 van de wereld. Onze landgenoot stond 1-5 in het krijt, maar toverde een onwaarschijnlijke comeback uit zijn racket. Goffin werkte bij 3-5 zelfs een matchpunt weg en trok de stand weer gelijk na een tiebreak, 7-6 (2).

Een mokerslag voor Granollers die van bij de start in de derde set achter de feiten moest aanhollen. Goffin, het vierde reekshoofd, krikte zijn niveau nog wat op en mocht na 2 uur en 26 minuten de handen in de lucht steken. In de volgende ronde wacht de winnaar van het duel tussen Karen Kchachanov (ATP-37) en Leonarde Mayer (ATP-45).

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be