Onze vier beste landgenoten op de ATP-ranking doen deze week een goede zaak. Dankzij zijn halve finale in Tokio staat David Goffin (ATP-14) wat dichter bij de ATP Finals.

Op de ATP-ranking gaat Goffin deze week van de vijftiende naar de veertiende plaats. Op de ATP Race naar Londen stijgt Goffin van de twaalfde naar de negende plaats. Vijf spelers zijn al zeker van een ticket voor Londen: Rafael Nadal (ATP-2), Novak Djokovic (ATP-1), Roger Federer (ATP-3), Daniil Medvedev (ATP-4) en Dominic Thiem (ATP-5). Stefanos Tsitsipas (ATP-7) heeft 3370 punten en staat op de zesde plaats in de race, voor Roberto Bautista Agut (ATP-10) met 2395 punten. Titelverdediger Alexander Zverev (ATP-6) is achtste op de race met 2255 punten, slechts 20 punten meer dan Goffin.

Op de ATP-ranking is er deze week goed nieuws voor Kimmer Coppejans (ATP-161, +2) en Steve Darcis (ATP-177, +3). Dankzij zijn halve finale in Kazachstan zet Ruben Bemelmans (ATP-204, +21) opnieuw een mooie stap richting top tweehonderd. Arthur De Greef (ATP-263, -10), die dit seizoen niet meer in actie zal komen, gaat opnieuw omlaag. Op de dubbelranking blijft Joran Vliegen (ATP D-38) status quo, Sander Gillé (ATP D-45) gaat één plaatsje omlaag.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.