Home » Grand Slam » US Open » Goffin strijdt voor plaatsje in derde ronde

Goffin strijdt voor plaatsje in derde ronde

Goffin strijdt voor plaatsje in derde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin is na vier dagen nog de enige Belg die deelneemt aan de US Open van 2014. Een magere balans dus, maar de grote vraag is nu: tot waar kan La Goff geraken?

 

David Goffin

Zoals verwacht plaatste David Goffin (ATP-56) zich zonder al te veel moeite voor de tweede ronde van de US Open. Landgenoot Niels Desein (ATP-238) deed een verdienstelijke poging om het Goffin moeilijk te maken, maar uiteindelijk bleek hij toch wat te kort te schieten. En dus is het La Goff die de driekleur zal moeten vertegenwoordigen, een taak waar hij vrijdag al mee verdergaat.

In de tweede ronde moet Goffin de baan op tegen de Portugees Joao Sousa (ATP-38). En hoewel Sousa, het 32ste reekshoofd toch wat hoger op de lijsten staat, wordt Goffin toch vaker als de favoriet naar voren geschoven. En daar zijn meerdere redenen voor.

Nadat Goffin zijn wereldwijd bekende, onwaarschijnlijke reeks neerzette, oogstte hij heel wat lof (én fans). Onlosmakend daarmee verbonden is echter ook dat er nu heel wat van de 23-jarige Belg verwacht wordt. Zo wordt er al sinds de loting rijkhalzend uitgekeken naar de mogelijke battle of the jonkies in de derde ronde tussen David Goffin en zijn leeftijdsgenoot Grigor Dimitrov (ATP-8).

Anderzijds heeft Soasa een verschrikkelijk zware eerste ronde-partij achter de rug. Tegen de Canadees Frank Dancevic (ATP-135) moest hij alles uit de kast halen om de overwinning binnen te slepen. Met een tiebreak in de vijfde set wist hij de wedstrijd uiteindelijk toch binnen te halen, maar het spreekt voor zich dat Goffin – ondanks een rustdag voor beide spelers – een tikje frisser zal zijn.

Goffin en Soasa speelden al ooit één keer eerder tegen elkaar. Het was namelijk uitgerekend Sousa die Goffin in 2012 in de derde kwalificatieronde klopte. De rest van dat toernooi is ondertussen algemeen bekend: Goffin werd opgevist als lucky loser en zou het uiteindelijk Roger Federer knap lastig gaan maken in de vierde ronde.

 

Match2Watch

Hoewel Goffin zijn tweede ronde nog moet afwerken, worden er op vrijdag ook al derde rondes gespeeld bij de vrouwen. Dat betekent dat er enkele hele mooie affiches zijn, aangezien reekshoofden het voortaan tegen elkaar gaan moeten opnemen. Zo moeten Sharapova en Wozniacki het op gaan nemen tegen respectievelijk Lisicki en Petkovic. Dat betekent echter niet dat er geen interessante matchen gepland zijn bij de mannen. Zo wordt het bijvoorbeeld uitkijken naar de mach tussen Tomic en Ferrer.

De Match2Watch is echter wel een derde ronde-partij. Op Center Court nemen Sara Errani en Venus Williams het namelijk tegen elkaar op voor een plaatsje in de achtste finales. Op papier zou Errani het moeten halen, maar Williams speelt voor eigen publiek en heeft zichzelf – met onder andere een finale in Montréal – de laatste weken bewezen. Het zal dus een interessante partij worden waarbij veel op karakter en vechtlust beslist zal worden.

 

Speelschama

[alert type=”info” title=”Speelschema dag 5″]

R2: David Goffin vs. [32] Jaoa Sousa (POR) – Court 7, 2de wedstrijd vanaf 17.00 uur, na een vrouwendubbel.

R3: [13] Sara Errani (ITA) vs. [19] Venus Williams (USA) – Arthur Ashe Stadium, 2de wedstrijd, niet voor 19.00 uur.

Het volledige speelschema kan je hier vinden.[/alert]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws