Tennisplaza

Goffin tegen twaalfde reekshoofd op dag zeven op Roland Garros

David Goffin - © Tani

David Goffin (ATP-48) strijdt op zaterdag voor een plek in de achtste finale op Roland Garros. In het dubbelspel komen Elise Mertens (WTA D-2), Kirsten Flipkens (WTA D-75) en Greet Minnen (WTA D-74) in actie.

Op de zevende dag op Roland Garros in Parijs speelt Goffin in de derde ronde tegen het Poolse twaalfde reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP-13). De partij staat als derde match vanaf elf uur ‘s ochtends gepland op Court Simonne-Mathieu, na één vrouwenmatch en één mannenmatch.

Het wordt hun tweede duel. Goffin won begin mei nipt van de Pool met 7-6 en 7-6 in een felbevochten partij in Rome.

In het dubbelspel is er een Belgisch duel in de tweede ronde. Tweede reekshoofden Elise Mertens (WTA D-2) en Veronika Kudermetova (WTA D-4) strijden tegen Kirsten Flipkens (WTA D-75) en de Canadese Leylah Fernandez (WTA D-54). Het is nog niet bekend wanneer en op welk court ze zullen spelen.

Elise Mertens en Veronika Kudermetova in Dubai in 2022 – © Jimmie48 Tennis Photography

Greet Minnen (WTA D-74) en Anna Bondar (WTA D-120) spelen hun tweede ronde tegen Dalma Galfi (WTA D-185) en Anna Kalinskaya (WTA D-85), nadat ze door een forfait niet moesten spelen in de eerste ronde. Het duel staat op het programma als laatste partij op Court 6.