David Goffin (ATP-33) staat niet langer gerangschikt bij de beste dertig spelers van de wereld op de nieuwe ATP-ranking. Voor Joran Vliegen (ATP D-63) was er wel goed nieuws, hij maakt een fikse sprong op de dubbelranking.

Goffin verloor op Roland Garros in de derde ronde en zakt deze week van de 29e naar de 33e plaats. Het is sinds september 2014 geleden dat de Luikenaar niet in de top dertig staat. Goffin moet de komende weken goed presteren om zijn status als reekshoofd op Wimbledon veilig te stellen.

Kimmer Coppejans (ATP-166, +12) bereikte de hoofdtabel in Parijs, en maakt daardoor een mooie sprong. De Oostendenaar is nu de tweede Belg op de ATP-ranking, gevolgd door Arthur De Greef (ATP-179, +2). Ruben Bemelmans (ATP-185, -23) doet deze week een slechte zaak en is nu de vierde Belg. Steve Darcis (ATP-239, +6) boekt deze week ook lichte winst.

Op de dubbelranking was er goed nieuws voor Vliegen, die deze week 23 plaatsen stijgt naar de 63e plaats, zijn hoogste ranking ooit. Sander Gille (ATP D-86) moet één plaatsje prijsgeven.

Joran Vliegen - © Philippe Buissin (Imagellan)

Joran Vliegen – © Philippe Buissin (Imagellan)

De top acht van de ranking blijft ongewijzigd, Novak Djokovic (ATP-1) blijft autoritair aan de leiding voor Rafael Nadal (ATP-2) en Roger Federer (ATP-3). Karen Khachanov (ATP-9, +2) en Fabio Fognini (ATP-10, +2) komen de top tien binnen, John Isner (ATP-11, -1) en Juan Martin del Potro (ATP-12, -3) geven terrein prijs.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.