Home » Davis Cup » Goffin vecht knap maar kan niet stunten tegen Murray

Goffin vecht knap maar kan niet stunten tegen Murray

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Andy Murray (ATP-2) heeft Groot-Brittannië de Davis Cup-titel bezorgd. In een bloedstollende driesetter was hij te sterk voor David Goffin (ATP-16).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Murray en Goffin stonden in de Davis Cup-finale voor de derde keer tegenover elkaar. Murray leidde in de onderlinge duels met 2-0 en startte duidelijk als topfavoriet. De Brit klopte Goffin vorig jaar al op Wimbledon en verpletterde onze landgenoot begin deze maand in Parijs. Deze vorige duels waren echter op gras en hardcourt, op gravel speelden ze nog nooit tegen elkaar. Met de steun van het Belgische publiek ging Goffin daarom ook voluit voor een stunt.

Murray met indrukwekkende opslag naar 1-0

Goffin kreeg in de eerste set bij 2-2 zijn eerste breakpunt maar kon het niet benutten. Een spelletje later klaarde Murray wel de klus en forceerde een break. De nummer twee van de wereld liep uit tot een 5-2-voorsprong. Hij imponeerde met een sterke opslag, terwijl Goffin te veel fouten maakte. Murray kreeg op Goffins opslag drie setpunten maar onze landgenoot keerde nog knap terug. Daarna serveerde Murray wel de set uit: 6-3 na 49 minuten.

Goffin toont knap tennis maar verliest nipt set twee

In de tweede set kreeg het publiek in Flanders Expo spannend spektakeltennis op hoog niveau. Bij 1-1 zette Murray Goffin onder zware druk op zijn opslag. In een lang bloedstollend game redde Goffin twee breakpunten en strooide hij met mooie backhandwinners. De Belgische nummer één serveerde steeds beter maar geraakte niet door de sterke opslag van Murray. De twee titanen behielden allebei hun opslag tot 5-5. Toen ging Murray echter wel door Goffins opslag en maakte het daarna af op zijn opslag: 7-5! De Brit kwam op een 2-0-voorsprong na een spannende tweede set van maar liefst één uur en dertien minuten!

Murray bezorgt Groot-Brittannië Davis Cup-titel

Davis Cup BEL-GBR - © Melissa Van de Wiele
Davis Cup BEL-GBR – © Melissa Van de Wiele
Goffin stond met een 0-2-achterstand met zijn rug tegen de muur maar gaf niet op. Bij een 1-0-voorsprong ging hij voor de eerste keer in de match door de opslag van Murray. De Brit maakte evenwel meteen daarna een re-break en keerde terug tot 2-2. Goffin maakte te veel foutjes op zijn opslag en liet Murray uitlopen tot 0-40. De Brit pakte meteen het eerste breakpunt en kwam zo op een cruciale 4-3-voorsprong. Bij 5-3 kreeg Murray twee matchpunten en hij maakte het verbluffend af met een schitterende lob. Zo pakt hij de zege na 2 uur en 55 minuten. De Britten kwamen zo op een 3-1-voorsprong in de Davis Cup-finale en pakten hun 10e Davis Cup-titel. De Belgen mogen tevreden terugblikken op hun knap parcours in de Davis Cup en kregen al veel felicitaties op Twitter. De supporters trakteerden Goffin op gezang “Merci David”.

We moeten volgend jaar nog verder verbeteren”

Goffin gaf achteraf zijn visie op de wedstrijd: “Ik heb goed gespeeld en heb mezelf niets te verwijten. Ik heb ongelooflijke momenten beleefd in de Davis Cup en het was een geweldige sfeer in Flanders Expo!” Goffin gaf ook aan dat zijn opslag tekortschoot: “Ik heb dit weekend niet goed geserveerd. Mijn opslag moet nog verbeteren en is een werkpunt voor volgend jaar.”

Kapitein Johan Van Herck vond ook dat hij van niets spijt moet hebben: “Natuurlijk zijn we ontgoocheld maar ik heb nergens spijt van. We moeten volgend jaar nog beter worden en gaan voor honderd procent professionalisme!” Van Herck had ook woorden van lof voor Andy Murray: “Als mens is Andy een grote meneer. Ik heb hem gezegd dat hij het volledig verdient.”

Het volledige team was present op de persconferentie en had goed nieuws voor de Davis Cup-fans. Op de vraag of ze volgend jaar willen aantreden in de Davis Cup, antwoordden ze unaniem en volmondig “Ja,Oui!”.

Het is een fantastische en emotionele overwinning!

Andy Murray was achteraf uiteraard heel tevreden: “Het is een fantastische en emotionele overwinning. Nadat we Frankrijk klopten, geloofde ik erin” “De druk was groot, je wil winnen voor je land. Het was fantastisch om dit als team te vieren” De timing van de Davis Cup is soms lastig, na een grand slam wil je meestal rust.” Kapitein Smith prees de prestaties van het hele Britse team: “Het is een teameffort, maar ik ben Andy heel dankbaar voor wat hij voor ons gedaan heeft”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER