Tennisplaza

Goffin vecht zich naar zege in Chennai

David Goffin - © Christopher Levy (www.Flickr.com)

David Goffin (ATP-22) heeft hard moeten werken voor zijn eerste overwinning van 2015. Na 6-0 setwinst in set één ontglipte de zege hem nog bijna in Chennai.

Als vierde reekshoofd op het ATP-toernooi van Chennai (ATP250; $ 458 400) was Goffin vrijgesteld in de eerste ronde. In zijn eerste wedstrijd van het jaar moest hij het opnemen tegen de 24-jarige Ricardas Berankis (ATP-83) uit Litouwen. In de eerste set leek alles te lukken voor Goffin, en stormde hij naar 6-0 setwinst.

De tweede set verliep echter moeizamer voor de Luikenaar. Zijn service haperde, terwijl Berankis een opslagpercentage van 82% scoorde. Goffin moest één break toestaan, waardoor Berankis met 4-6 de wedstrijd terug in evenwicht bracht.

In een spannende derde set wist onze landgenoot uiteindelijk te breaken, en hij mocht bij 5-3 serveren voor de wedstrijd. Berankis gaf zich echter niet zomaar gewonnen, en wist uiteindelijk nog een tiebreak in de wacht te slepen. Daarin trok Goffin na bijna 2 uur spelen met 7-6(1) aan het langste eind.

In de kwartfinale moet Goffin het opnemen tegen Andreas Haider-Maurer (ATP-79). De Oostenrijker versloeg Jiri Vesely (ATP-65) in drie sets: 6-7(3) 6-4 6-4.