Op de Mutua Madrid Open (Masters 1000, Spanje) liep het in de eerste ronde al mis voor David Goffin (ATP-23). Hij ging in twee sets onderuit.

Na knappe prestaties vorige week in het Portugese Estoril, leek het tij gekeerd voor Goffin. Zijn eerste tegenstander op Madrileense bodem, Marton Fucsovics (ATP-36) was op het eerste gezicht dan ook een haalbare kaart. Hun enige onderlinge confrontatie won Goffin in vier sets.

De Belg start sterk aan de wedstrijd, gaat meteen door de opslag van Fucsovics en komt 4-0 voor. Hij kan zijn voorsprong echter niet vasthouden en ziet zijn tegenstander dichterbij komen. De veer is gebroken bij Goffin en hij wint geen enkel game meer. Met 6-4 komt de set alsnog op naam van de Hongaar.

In de tweede manche belooft het openingsspel een spannend verloop. De heren zijn aan elkaar gewaagd en op twee breaks na, behouden ze telkens hun opslag. Tot 5-5 gaat het gelijk op, Fucsovics komt met een makkelijk servicegame op 6-5. Goffin klampt 30-30 aan maar kan niet verhinderen dat zijn tegenstander op een cruciaal moment erop en erover gaat.

Met 6-4 7-5 plaatst Fucsovics zich voor de tweede ronde. Daarin neemt hij het op tegen Gaël Monfils (ATP-18).

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.