Tennisplaza

Goffin vliegt naar derde ronde op Wimbledon

David Goffin - © Christopher Levy (flickr)

David Goffin (ATP-11) heeft zich op een drafje geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. Hij liet amper zeven spelletjes liggen tegen de 32-jarige Fransman Edouard Roger-Vasselin (ATP-186).

Elfde reekshoofd Goffin speelde een derde keer tegen Roger-Vasselin, de Franse ex-nummer 35. In onderlinge duels stond het 1-1.

De match begon niet goed voor Goffin. De Belgische nummer één liet zich verrassen en kwam op een 3-1-achterstand in de eerste set. Hij keerde echter knap terug naar 3-3 en greep daarna de set met 6-4.

In de tweede set schakelde Goffin een versnelling hoger. Hij liet zijn tegenstander alle kanten van het veld zien en snelde naar 6-0. In de derde set bleef de Luikenaar met winners imponeren en ging hij twee keer door de opslag van zijn Franse opponent. Na 1 uur en 24 minuten maakte Goffin een einde aan de match en stond de 6-4,6-0 en 6-3 op het scorebord. De Belg scoort met knappe statistieken: In de match sloeg hij 34 winners en 6 aces. Goffins opslag draaide echter nog niet perfect, met een eerste opslagpercentage van 53 procent.

In de derde ronde wacht een duel met de Oezbeek Denis Istomin (ATP-116) die de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP-47) vlot opzij zette. Als Goffin zijn derde ronde overleeft, evenaart hij zijn prestatie van vorig jaar op Wimbledon en treft hij mogelijk zesde reekshoofd Milos Raonic (ATP-7).