Home » Grand Slam » Roland Garros » Goffin vliegt naar tweede ronde op Roland Garros

Goffin vliegt naar tweede ronde op Roland Garros

Goffin vliegt naar tweede ronde op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-30) is goed gestart op Roland Garros. In amper 1 uur en 24 minuten stuurde hij zijn Litouwse tegenstander huiswaarts.

Goffin begon Roland Garros als 27e reekshoofd en kreeg in de eerste ronde de Litouwer Ricardas Berankis (ATP-72) als tegenstander. Berankis leidde in de onderlinge duels tegen Goffin met 3-2. Onze landgenoot was dus gewaarschuwd.

De Belgische nummer één schoot uitstekend uit de startblokken. Met een sterke opslag en weinig fouten domineerde hij de eerste set met 6-0! In de tweede set ging Goffin opnieuw drie keer door de opslag van Berankis maar werd hij zelf ook één keer gebroken. 6-2 was het verdict. In de derde set liet Goffin geen steken meer liggen en haalde hij opnieuw het overwicht met 6-2.

Na slechts 1 uur en 24 minuten kon Goffin zich plaatsen voor de tweede ronde op de tweede grandslam van het jaar. Met deze vlotte zege tankt hij vertrouwen voor de rest van het toernooi. Zijn tegenstander in de tweede ronde is nog niet bekend. De Luikenaar speelt tegen de Serviër Miomir Kecmanović (ATP-85) of de Amerikaan Denis Kudla (ATP-81).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws