David Goffin (ATP-30) is goed gestart op Roland Garros. In amper 1 uur en 24 minuten stuurde hij zijn Litouwse tegenstander huiswaarts.

Goffin begon Roland Garros als 27e reekshoofd en kreeg in de eerste ronde de Litouwer Ricardas Berankis (ATP-72) als tegenstander. Berankis leidde in de onderlinge duels tegen Goffin met 3-2. Onze landgenoot was dus gewaarschuwd.

De Belgische nummer één schoot uitstekend uit de startblokken. Met een sterke opslag en weinig fouten domineerde hij de eerste set met 6-0! In de tweede set ging Goffin opnieuw drie keer door de opslag van Berankis maar werd hij zelf ook één keer gebroken. 6-2 was het verdict. In de derde set liet Goffin geen steken meer liggen en haalde hij opnieuw het overwicht met 6-2.

Na slechts 1 uur en 24 minuten kon Goffin zich plaatsen voor de tweede ronde op de tweede grandslam van het jaar. Met deze vlotte zege tankt hij vertrouwen voor de rest van het toernooi. Zijn tegenstander in de tweede ronde is nog niet bekend. De Luikenaar speelt tegen de Serviër Miomir Kecmanović (ATP-85) of de Amerikaan Denis Kudla (ATP-81).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.