David Goffin (ATP-10) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ATP Masterstoernooi van Rome (Italië, € 5 444 985). Hij maakte een sterke indruk tegen Juan Martin del Potro (ATP-6) die in de tweede manche opgaf. 

Goffin speelde voor de derde keer in zijn carrière tegen del Potro. Beide spelers konden in het verleden telkens één keer winnen en ze ontmoetten elkaar in Rome voor het eerst op gravel. De Belg speelde een quasi perfecte eerste set. Hij liet slechts zes punten op zijn opslag liggen en haalde een hoog percentage eerste opslagen. Hij ging twee keer door de opslag van de Argentijn om zo de eerste set te nemen met 6-2.

Bij 1-1 in de tweede manche riep del Potro een medische time out in. De verzorging leek ietwat te helpen terwijl het opslagniveau van Goffin wat terugviel. De Argentijn kwam twee keer op een break voorsprong, maar Goffin tenniste zich telkens terug in de set. Del Potro kreeg zelfs een twee setpunten in de tweede manche, maar Goffin redde deze allebei. Bij een 4-5 stand gooide een zichtbaar geblesseerde del Potro de handdoek in de ring.

De Belg wacht nu op de winnaar van het duel tussen man in vorm Alexander Zverev (ATP-3) en Kyle Edmund (ATP-19).

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.