Home » Geen categorie » Goffin wint challengertoernooi in Turkije

Goffin wint challengertoernooi in Turkije

Na een strijd van bijna 2 uur triomfeerde David Goffin (ATP-104) in de finale van het challengertoernooi van Eskisehir. Goffin rekende in drie sets (4-6,7-5,6-2) af met de Turkse thuisspeler Marsel Ilhan (ATP-175).

Op de Belgische nationale feestdag wint David Goffin in het Turkse Eskisehir zijn derde titel in een challengertoernooi, na zijn eerdere overwinningen in Le Gosier en Orleans in 2012. Een opsteker na zijn grote terugval op de ATP-ranglijst.

De finale in het Turkse Eskisehir begon nochtans niet zo goed voor Goffin. De Turk Marsel Ilhan, met zijn 1,90 meter tien centimeter dan Goffin, had de steun van het Turkse publiek en serveerde sterk. Hij sloeg in de hele match  14 aces. De Turk won de eerste set met 6-4 en kreeg in de tweede set bij een 5-4 voorsprong zelfs een matchpunt. Goffin redde het matchpunt echter en won de tweede set met 7-5.

In de laatste set haalde de 22-jarige Goffin de bovenhand. Hij brak twee keer door de service van zijn tegenstander. Na 1 uur en 54 minuten veroverde de Waal de laatste set met 6-2 en haalde zo ook de toernooiwinst in Turkije binnen. Goffin heeft nu dus een extra reden om te feesten op de Belgische nationale feestdag.