David Goffin (ATP-11) heeft zich geplaatst voor halve finale op de Rakuten Japan Open in Tokio (Japan, $ 1 706 175). Hij kwam terug van een achterstand tegen Richard Gasquet (ATP-30). 

Goffin is in goede doen in Azië, hij won zijn zevende wedstrijd op rij. Het was de eerste keer dat Goffin het tegen de 31-jarige Fransman moest opnemen. De Belg, het vierde reekshoofd, keek in de openingsset van de kwartfinale tegen een 2-5 achterstand aan. Dan sloeg de motor van Goffin aan en hij won vier games op rij. Zo pakte hij de eerste manche met 7-5 na een knappe remonte.

Ook in de tweede set bleef Goffin op hetzelfde niveau tennissen. De Belgische nummer één kon vooral de tweede service van de Fransman aanpakken. Na één uur en 37 minuten stond de 7-5, 6-2 winst en zo een plaats in de halve finale voor Goffin vast. Daarin komt hij uit tegen Diego Schwartzman (ATP-29) die met 6-0 en 7-5 afstand nam van Steve Johnson (ATP-46). Goffin leidt met 2-1 in de onderlinge ontmoetingen tegen de één jaar jongere Argentijn. Eerder dit jaar was de Belg de sterkste van de twee na een zware driesetter in Miami.

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.