Tennisplaza

Grandslamwinnaressen laten zich verrassen in Melbourne

Petra_Kvitova - © Jimmie48 Tennis Photography

Op dag drie van de Australian Open (Australië, Grand Slam) vielen er enkele grote verrassingen te noteren. Enkele toppers moeten vroegtijdig hun koffers pakken.

Bianca Andreescu (WTA-9) won voor het eerst opnieuw een wedstrijd in Melbourne, maar kon die goede lijn niet doortrekken. Het achtste reekshoofd moest met 6-3 en 6-2 het hoofd buigen voor Su-Wei Hsieh (WTA-71).

(lees verder onder de tweet)

Petra Kvitova (WTA-9) leverde een felle strijd met de Roemeense Sorana Cirstea (WTA-68). De Tsjechische verloor de eerste set met 4-6, maar kwam wel met 6-1 terug. In de derde set trok Cirstea met 1-6 aan het langste eind.

(lees verder onder de tweet)

Venus Williams (WTA-81) stond in de tweede ronde tegenover Sara Errani (WTA-134) Williams begon aan de wedstrijd met een ingetapete knie, en sloeg tijdens de wedstrijd haar enkel om. Toch weigerde ze om de handdoek te gooien, maar ze moest met 1-6 en 0-6 het hoofd buigen.

(lees verder onder de tweet)

Halep door oog van de naald

Simona Halep (WTA-2) moest tot het uiterste gaan in haar wedstrijd tegen thuisspeelster Ajla Tomljanovic (WTA-72). De Roemense verloor de eerste set met 4-6, maar kwam met 6-4 langszij. In de beslissende set liep Tomljanovic 2-5 uit, maar Halep pakte vijf spelletjes op rij en haalde met 7-5 de overwinning binnen.