Home » Davis Cup » Gravel voor Davis Cup-finale gestort in Flanders Expo

Gravel voor Davis Cup-finale gestort in Flanders Expo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Donderdag werd in Flanders Expo in Gent de gravel gestort voor de Davis Cup-finale tussen België en Groot-Brittannië. Bekijk hier de foto’s.

“In totaal gaat het om 90 ton gravel”, vertelt Erwin Scheepers, zaakvoerder van de firma Scheepers aan Tennisplaza België. “Dat is goed voor een oppervlakte van 900 m².” Erwin en z’n team hadden twee dagen nodig om het terrein op te zetten. “Het is niet de eerste keer dat we leverancier zijn, in het verleden verzorgden we ook al het gravelterrein van de ontmoeting tussen België en Israël.” Leuk weetje? De gravel die wordt gebruikt is honderd procent Belgisch en bestaat uit een speciale mengeling van gemalen baksteen.

Kleine, lage zaal

Op Facebook ontstond al snel verwarring om de foto’s. “Dit lijkt zo’n kleine en lage zaal, kan dit wel?”, vroegen enkele mensen zich luidop af. “Het gaat hier wel degelijk om het hoofdcourt”, laat Leslie Van Ingelgem van Tennis Vlaanderen ons weten wanneer we haar om uitleg vragen. “De foto’s bedriegen vermoedelijk een beetje, maar de tribunes passen er moeiteloos in.”
 

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS