Home » WTA » Halep pakt titel in Dubai na ware thriller

Halep pakt titel in Dubai na ware thriller

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Simona Halep (WTA-2) heeft het WTA-toernooi van Dubai (Verenigde Arabische Emiraten, Premier) gewonnen. Elena Rybakina (WTA-19) uit Kazachstan dreef haar wel tot het uiterste in een razend spannende finale.

Van het eerste tot het laatste punt werd het publiek getrakteerd op knap tennis en vooral heel wat spanning. Een erg nipte tiebreak in de derde set besliste over winst en verlies. Uiteindelijk was het Halep die na 2 uur en 27 minuten aan het langste eind trok met 3-6, 6-3 en 7-6 (5).

Simona Halep - © Dubai Duty Free Tennis Championships
Simona Halep – © Dubai Duty Free Tennis Championships
Elena Rybakina - © Dubai Duty Free Tennis Championships
Elena Rybakina – © Dubai Duty Free Tennis Championships

De Roemeense, die een erg wisselvallige week kende in het Midden-Oosten, was bijzonder gelukkig met haar tweede titel in Dubai. “Hier winnen voelt geweldig, zeker omdat het de twintigste editie van het toernooi is”, liet ze optekenen. “Elena gaf niet op, mentaal was het een zware wedstrijd met heel wat druk. Ik voel me op een bepaalde manier schuldig want zij is nog jong en wou ook winnen. Soms zou het beter zijn om gelijk te eindigen.”

Halep stak haar bewondering voor haar 20-jarige opponente niet onder stoelen of banken. “Elena is erg sterk en heeft een geweldige opslag. Bovendien is ze groot en heeft ze het in zich om binnenkort in de top 10 te staan.”

Dubai is de eerste titel voor de Roemeense sinds Wimbledon 2019. Ook in 2015 won ze het toernooi.

Verslag en integraal

Hieronder vind je een verslag terug van de wedstrijd tussen Halep en Rybakina én kan je de hele wedstrijd integraal herbekijken.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS