Home » Wimbledon » Grand Slam » Halep voor het eerst naar finale Wimbledon

Halep voor het eerst naar finale Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Simona Halep (WTA-7) heeft zich voor het eerst in haar carrière geplaatst voor de finale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). In de halve finale was ze in twee sets te sterk voor Elina Svitolina (WTA-8).

Beide speelsters vochten om elk punt bij het begin van de wedstrijd, de eerste twee spelletjes duurden maar liefst 20 minuten. Halep forceerde een vroege break, terwijl Svitolina meer fouten maakte. Na 44 minuten sleepte de Roemeense de eerste set met 6-1 in de wacht.

In de tweede set ging het gelijk op tot 3-3, maar dan verhoogde Halep de druk op haar tegenstandster. De Roemeense ging vlot naar 6-3 en plaatste zich zo voor haar eerste finale op Wimbledon. Halep strijdt in de finale tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Serena Williams (WTA-10) en de Tsjechische Barbora Strycova (WTA-54).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden