Home » Geen categorie » Halve finale voor Mertens in Vale de Lobo

Halve finale voor Mertens in Vale de Lobo

Yannick Mertens (ATP-309) heeft zich geplaatst voor de halve finale van het ITF-toernooi van Vale de Lobo (Portugal, $ 15 000). Hij had drie sets nodig om zich te ontdoen van zijn tegenstander.

Op de Vale de Lobo Open kon Mertens zich bij een set achterstand toch plaatsen voor de halve finale. In de kwartfinale won Igor Marcondes (ATP-832) verrassend de eerste manche door in het vijfde en negende game te breaken. De Braziliaan ging in de tweede set op zijn elan door maar Mertens schoot tijdig wakker.

In het altijd cruciale zevende game wist Mertens een break te scoren en die was voldoende om de wedstrijd weer in evenwicht te brengen. In de derde en beslissende set leek de veer bij Marcondes gebroken en Mertens snelde naar de overwinning. Na net geen twee uur wedstrijd stonden de 3-6, 6-4 en 6-1 cijfers vast. In de halve finale komt hij nu uit tegen de thuisspeler en wild card Tiago Cacao (ATP-1415).