Home » Davis Cup » Henin: “Uitzonderlijke prestatie van Davis Cup-ploeg”

Henin: “Uitzonderlijke prestatie van Davis Cup-ploeg”

Henin: “Uitzonderlijke prestatie van Davis Cup-ploeg”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Justine Henin heeft in een interview met de RTBF vol lof gesproken over de resultaten van de Belgische Davis Cup-ploeg. “Ik heb heel veel respect voor David Goffin en Steve Darcis”.

Ex-nummer één en zevenvoudig grandslamwinnares Henin is momenteel zwanger van een tweede kindje en zal op het einde van deze maand bevallen. Ze volgde de prestatie van het Belgische Davis Cup-team live in de Spiroudôme in Charleroi: “De tweede halve finale in drie jaar tijd is geen toeval. Het is een resultaat van het werk van een heel team en vooral ook van kapitein Johan Van Herck. Ze hebben een uitzonderlijk parcours afgelegd. Niemand had verwacht dat ze zonder Goffin tegen Duitsland zouden winnen en nu kunnen ze verdergaan op hun elan”, aldus Henin.

De voormalige topspeelster spreekt haar bewondering uit voor Goffin en Darcis: “In België wordt er niet voldoende beseft wat Goffin allemaal presteert. De top tien bereiken in het heel hoge niveau van het mannentennis is uitzonderlijk. Ik heb ook heel veel respect voor hoe Darcis is teruggekeerd na al zijn blessures.”

In het interview bespreekt Henin ook haar persoonlijke toekomst: “Het voorbije jaar heb ik heel wat met Elina Svitolina (WTA-13) gereisd en momenteel ben ik elke dag op mijn tennisclub (de Justine Henin Academy in Ottignies, nvdr). Mijn familie is de volgende jaren mijn prioriteit maar ik sluit niet uit dat ik als coach terugkeer op het tenniscircuit.”

Haar 4-jarige dochtertje Lalie, geniet ondertussen al mee van tennis op televisie: “Lalie keek mee naar de Davis Cup-match tegen Duitsland en nam toen zelfs foto’s van Darcis op het tv-scherm. Ze houdt van tennis en is nieuwsgierig naar verschillende dingen. Ik duw haar echter in geen enkele richting en laat haar tal van dingen ontdekken.”

Je kan het volledige interview (in het Frans) lezen en beluisteren op de site van de RTBF.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws