Garbiñe Muguruza (WTA-15) en Venus Williams (WTA-11) kijken elkaar straks in de ogen voor de titel op Wimbledon. Om die clash tot een goed einde te brengen hebben beide dames nog een geheim wapen in petto.

Voor Venus Williams, de oudste Wimbledon-finaliste sinds Martina Navratilova in 1994, wordt het haar negende finale en kan ze straks haar zesde trofee mee naar huis nemen. Toch dateert haar laatste triomf al van 2008, daarna was het vooral zus Serena die op het Londense gras alle aandacht naar zich toetrok. Zo klopte Serena Williams twee jaar geleden nog Muguruza in de finale op de All England Club (6-4 6-4). “Ik zal haar zeker om advies vragen. Ik ben ervan overtuigd dat ze me bepaalde zaken kan vertellen die van cruciaal belang zijn in deze match. Het is meestal mijn zus die altijd de eindstrijd speelt, dus ik probeer de Williamsen dan maar zo goed mogelijk te vertegenwoordigen”, zo zei Venus op de persconferentie.

Niet alleen Venus Williams heeft een geheim wapen, ook Muguruza heeft nog iemand achter de hand. De 23-jarige Spaanse wordt namelijk gecoacht door Conchita Martinez die in 1994 zelf de titel pakte op Wimbledon. “Ze weet wat er nodig is om hier de eindzege te pakken. Dat heeft ze 23 jaar geleden al eens bewezen. Ik zal zeker goede raad van haar krijgen”, aldus Muguruza.

Deel:

Over de redacteur

Hoofdredacteur

Volg Steven op Twitter of stuur een mail naar Steven.Gijbels@tennisplaza.be