Home » Geen categorie » Heyman en Desein naar tweede ronde in Genève

Heyman en Desein naar tweede ronde in Genève

Heyman en Desein naar tweede ronde in Genève

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Genève (Zwitserland, $ 25 000) hebben Christopher Heyman (ATP-263) en Niels Desein (ATP-467) zich geplaatst voor de tweede ronde. Desein wist een scheve situatie recht te trekken. 

Heyman is het eerste reekshoofd deze week op de Country Club Geneva Open. De 24-jarige Belg moest het opnemen tegen de Tsjechische qualifier Filip Duda (ATP-931). In hun eerste onderlinge ontmoeting legde de 19-jarige Tjsech Heyman meteen het vuur aan de schenen.

In de openingsset gaven beide spelers elkaar geen haarbreed toe. Heyman haalde het uiteindelijk nipt in de tiebreak. In de tweede manche wist Heyman al vroeg een break te forceren, de enige in de wedstrijd, en die was voldoende om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na 1 uur en 26 minuten won de Belg met 7-6 (5) en 6-4.

Desein maakte slechte start goed

Desein nam het in de openingsronde op tegen de Italiaan Fabrizio Ornago (ATP-430). Het was de eerste keer dat beide heren het tegen elkaar moesten opnemen. De 30-jarige Gentenaar mistte zijn start en keek al snel tegen een 1-4 achterstand aan. Die kwam hij niet meer te boven en moest de openingsset aan zich voorbij laten gaan.

De rollen werden omgekeerd in de tweede manche waarin Desein de lakens uitdeelde. De Belg dwong zijn tegenstander telkens verder weg en won relatief eenvoudig de tweede manche. Ook in de beslissende set ging Desein door op zijn elan. Na 1 uur en 49 minuten stonden de 3-6, 6-1 en 6-1 winstcijfers vast.

koen

koen

Meer nieuws