Christopher Heyman (ATP-282) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi van Koblenz (Duitsland, € 43 000). Joris De Loore (ATP-314) was niet opgewassen tegen het derde reekshoofd. In het dubbelspel bereikten Sander Gille (ATP D-111) en Joran Vliegen (ATP D-117 de kwartfinale.

Heyman plaatste zich voor de hoofdtabel via de kwalificaties. In de eerste ronde moest hij het opnemen tegen de Egyptenaar Karim-Mohamed Maamoun (ATP-240). Onze landgenoot trok met 6-3 en 6-3 aan het langste eind. In de tweede ronde volgt een duel met Ilya Ivashka (ATP-211), die topreekshoofd Andrey Kuznetsov (ATP-125) naar huis stuurde.

Voor De Loore zit het toernooi erop. Het Oekraïense derde reekshoofd Sergiy Stakhovsky (ATP-120) was met 6-2 en 6-3 te sterk voor onze landgenoot.

Joran Vliegen & Sander Gillé European Open 2017 © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Joran Vliegen & Sander Gillé European Open 2017 © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Gillé en Vliegen waren succesvol in hun eerste dubbelwedstrijd. Ze wonnen hun eerste duel met 6-2 en 6-2 van Raphael Loukas (NR) en Nino Serdarusic (ATP D-217). Hun tegenstanders in de kwartfinale zijn nog niet bekend.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.