David Goffin (ATP-33) heeft voor een stunt gezorgd op de Noventi Open in Halle (Duitsland, ATP 500). De Luikenaar klopte tweede reekshoofd Alexander Zverev (ATP-5) in de kwartfinale.

Thuisspeler Zverev begon goed aan zijn partij in Halle en bouwde al snel een voorsprong uit in de eerste set. Goffin kon er aanvankelijk weinig tegenin brengen en verloor de eerste set met 3-6. Toch liet onze landgenoot de moed niet zakken, Zverev sukkelde wat met zijn opslag en Goffin haalde zijn beste tennis boven. Goffin stoomde door naar 6-1 setwinst.

In de derde set was het Zverev die als eerste een break forceerde, maar Goffin maakte opnieuw gelijk. Hij kreeg bij 5-4 twee matchpunten op de opslag van Zverev, maar liet die kansen liggen. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin pakte Goffin bij 3-3 een minibreak. Met enkele sterke services dwong hij drie nieuwe matchballen af, en het was meteen raak. Goffin sleepte de tiebreak met 7-6 (3) in de wacht.

Het is de eerste keer dit jaar dat Goffin drie matchen op rij wint, wat hem zeker vertrouwen zal geven. Dankzij zijn overwinning is de Luikenaar ook zeker van zijn status als reekshoofd op Wimbledon. In de halve finale volgt een duel met Matteo Berrettini (ATP-22), die Karen Khachanov (ATP-9) naar huis stuurde.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.