Chaos troef op de Davis Cup Finals in Madrid. Door de felbevochten wedstrijden liep het speelschema veel vertraging op. De Verenigde Staten wonnen om 4 uur ’s ochtends het dubbelspel tegen Italië, om dan toch de conclusie te komen dat hun inspanning nutteloos was geweest.

Het duel tussen Italië en de Verenigde Staten begon met twee uur vertraging. Fabio Fognini (ATP-12) haalde het met 6-4, 6-7 (4) en 6-3 van Reilly Opelka (ATP-36) waarna Taylor Fritz (ATP-32) de Verenigde Staten langszij bracht met een 5-7, 7-6 (5) en 6-2 overwinning tegen Matteo Berrettini (ATP-8).

Ook het dubbelspel werd een driesetter, Jack Sock (ATP D-118) en Sam Querrey (ATP D-79) trokken met 6-7 (4), 7-6 (2) en 6-4 aan het langste eind tegen Simone Bolelli (ATP D-80) en Fognini (ATP D-150). Canada was al zeker van de groepswinst en nadat Italië de eerste set won in het dubbelspel was er ook geen hoop meer voor de Verenigde Staten, alleen had niemand dat de spelers op de court verteld.

Beide teams streden dapper tot iets na 4 uur ’s ochtends, waardoor het de laatste finish ooit is in de Davis Cup, en de tweede laatste finish in een tenniswedstrijd. Enkel Lleyton Hewitt doet beter, met een overwinning tegen Marcos Baghdatis om 4u34 ’s ochtends op de Australian Open in 2008.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.