Home » Davis Cup » ITF hervormt Davis Cup in 2018

ITF hervormt Davis Cup in 2018

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De ITF zet de hervorming van de Davis Cup verder. Vanaf volgend jaar wordt het format van de wedstrijden buiten de wereldgroep aangepast. Ook de teamgrootte wijzigt op alle niveaus.

Vanaf begin volgend jaar zullen de landenwedstrijden buiten de wereldgroep in maximaal drie sets worden beslist in plaats van vijf. Hierdoor wordt het weekend ook ingekort naar twee dagen. Op zaterdag staan twee enkelpartijen en een dubbelwedstrijd op het programma, op zondag twee enkelpartijen.

Voorlopig blijft de opzet van de wereldgroep ongewijzigd, maar indien de proefperiode goed bevalt kunnen de wijzigingen ook daar doorgevoerd worden. Alle landenteams, ook die in de wereldgroep, zullen vanaf 2018 vijf spelers mogen oproepen in plaats van vier.

België neemt het eind november op tegen Frankrijk in de Davis Cup-finale, volgend jaar strijdt het team van coach Johan Van Herck tegen Hongarije in de eerste ronde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden