Home » ATP » Jong Italiaans supertalent is eerste halvefinalist in Antwerpen

Jong Italiaans supertalent is eerste halvefinalist in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jannik Sinner (ATP-119) heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finale van de European Open (Antwerpen, ATP 250). De jonge Italiaan rekende in drie sets af met de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-53).

Sinner kreeg van de organisatie een wildcard voor het toernooi. De 18-jarige Italiaan is bij het grote publiek nog een nobele onbekende. Bij de junioren brak hij nooit echt door en eind 2018 sloot hij het jaar af op de 763e plaats. Dit jaar won Sinner twee Challengertoernooien en twee Futures, zo rukte hij op naar de 119e plaats. Afgelopen week bereikte hij op het challengertoernooi van Mouilleron-le-Captif de halve finale.

In Antwerpen verloor Sinner geen enkele set op weg naar de kwartfinale. Ook de 21-jarge Tiafoe maakte kennis met het jonge Italiaanse tennisgeweld, Sinner domineerde de eerste set en greep de 6-4 setwinst. In de tweede set wist de Amerikaan zich wel terug in de wedstrijd te knokken, hij forceerde de break en hing met 3-6 de bordjes gelijk.

Sinner herpakte zich in de derde set en serveerde heel sterk. Hij ging door de opslag van Tiafoe en redde twee breakpunten toen hij voor de wedstrijd mocht serveren. Met 6-3 in set drie maakte de jonge Italiaan de klus af. Dankzij zijn mooie prestatie in Antwerpen zal hij ook voor het eerst de top honderd binnenkomen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden