Jannik Sinner (ATP-119) heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finale van de European Open (Antwerpen, ATP 250). De jonge Italiaan rekende in drie sets af met de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-53).

Sinner kreeg van de organisatie een wildcard voor het toernooi. De 18-jarige Italiaan is bij het grote publiek nog een nobele onbekende. Bij de junioren brak hij nooit echt door en eind 2018 sloot hij het jaar af op de 763e plaats. Dit jaar won Sinner twee Challengertoernooien en twee Futures, zo rukte hij op naar de 119e plaats. Afgelopen week bereikte hij op het challengertoernooi van Mouilleron-le-Captif de halve finale.

In Antwerpen verloor Sinner geen enkele set op weg naar de kwartfinale. Ook de 21-jarge Tiafoe maakte kennis met het jonge Italiaanse tennisgeweld, Sinner domineerde de eerste set en greep de 6-4 setwinst. In de tweede set wist de Amerikaan zich wel terug in de wedstrijd te knokken, hij forceerde de break en hing met 3-6 de bordjes gelijk.

Sinner herpakte zich in de derde set en serveerde heel sterk. Hij ging door de opslag van Tiafoe en redde twee breakpunten toen hij voor de wedstrijd mocht serveren. Met 6-3 in set drie maakte de jonge Italiaan de klus af. Dankzij zijn mooie prestatie in Antwerpen zal hij ook voor het eerst de top honderd binnenkomen.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.