Tennisplaza

Jonge beloften verrassen in Miami

Sebastian Korda - © Cedric Lecocq (FFT)

Opkomende talenten Sebastian Korda (ATP-87) en Jannik Sinner (ATP-31) hebben zich in Miami (ATP 1000) geplaatst voor hun eerste kwartfinale op een ATP 1000-toernooi.

De 20-jarige Korda stuntte in Miami tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-9). In een spannende partij haalde de jonge Amerikaan het met 6-3, 4-6 en 7-5. Korda bereikt zijn eerste kwartfinale op een ATP 1000-toernooi en speelt daarin tegen vierde reekshoofd Andrey Rublev (ATP-8).

(lees verder onder de tweet)

Korda is niet de jongste speler bij de laatste acht in Miami. De 19-jarige Italiaan Sinner kon zich immers ook plaatsen voor de kwartfinale. In een strijd tussen jonge beloften klopte Sinner de 21-jarige Emil Ruusuvuori (ATP-83) die eerder in het toernooi Alexander Zverev (ATP-7) opzijzette.

Voor Sinner is het ook zijn eerste kwartfinale op een ATP 1000-toernooi. Hij zal het in de kwartfinale opnemen tegen de Kazak Alexander Bublik (ATP-44).

(lees verder onder de tweet)

Eerste reekshoofd Daniil Medvedev (ATP-2) en tweede reekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP-5) plaatsten zich ook voor de kwartfinale in Miami en gelden uiteraard als de topfavorieten voor de titel.