Daria Kasatkina (WTA-19) heeft indruk gemaakt in haar kwartfinale van het WTA-toernooi in Indian Wells (Verenigde Staten, $8 648 508). Venus Williams (WTA-8) staat voor het eerst sinds 2001 in de halve finale. 

De 20-jarige Russische liet er geen gras over groeien tegen Angelique Kerber (WTA-10). Met krachtige slagen wist ze de klus te klaren in slechts 50 minuten. Het werd een zware 6-0, 6-2 nederlaag voor de Duitse. Het spel van de Russische kon commentator Chris Evert bekoren.

“Om zo’n slagenarsenaal te hebben op zo een jonge leeftijd is echt ongelooflijk. Normaal gezien ontwikkel je een dergelijk all court spel gedurende je hele carrière”, aldus de Amerikaanse.

Kasatkina serveerde ijzersterk en moest geen enkel breakpunt toestaan. Deze overwinning is de derde op rij tegen een top 15-speelster. Ze versloeg eerder Sloane Stephens (WTA-13) en Caroline Wozniacki (WTA-2). Na de wedstrijd was ze natuurlijk tevreden.

“Ik ben vrij blij met mijn spel vandaag. Ik speelde niet echt op automatische piloot, maar ik deed de juiste dingen om te winnen”, verklaarde Kasatkina na de wedstrijd.

“Alles wat ik vandaag liet zien, deed ik ook op de trainingen. Ik speelde erg rustig vandaag dus.”

Venus Williams wordt de volgende tegenstander van de Russische in de halve finale. De 37-jarige Amerikaanse staat voor het eerst sinds 2001 in de halve finale in Indian Wells. Van 2002 tot 2015 boycotte ze het toernooi, samen met haar zus, wegens een racistisch incident met het publiek.

Afgelopen nacht speelde de Amerikaanse een degelijke wedstrijd tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro (WTA-27). Williams liet enkel in de tweede manche een steekje vallen, maar bleef de wedstrijd onder controle houden. Na 1 uur en 11 minuten stonden de 6-3, 6-2 winstcijfers vast.

De andere halve finale gaat tussen Simona Halep (WTA-1) en Naomi Osaka (WTA-44). 

 

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.