Tennisplaza

Kempen knokt zich naar halve finale in Monastir

Magali Kempen - © Leo Stolck

Magali Kempen (WTA-417) blijft sterk bezig op het ITF-toernooi van Monastir (Tunesië, hardcourt, $ 15 000). Ze stootte in een driesetter door naar de laatste vier.

In de kwartfinale moest tweede reekshoofd Kempen aan de bak tegen zesde reekshoofd Anastasia Pribylova (WTA-565). Onze landgenote won de eerste set met 6-2 maar haar tegenstandster kwam met 6-3 langszij. In de beslissende derde set pakte Kempen met 6-4 de zege.

Kempen speelt in de halve finale tegen het Roemeense vierde reekshoofd Ilona Georgiana Ghioroaie (WTA-497). Eerder verloor  onze 20-jarige landgenote Clara Vlasselaer (WTA-1046) in de eerste ronde tegen Lola Radivojevic (Geen Ranking).

In het dubbelspel was er ook succes voor de Belgen. Vlasselaer (WTA D-1509) plaatste zich samen met Adithya Karunaratne (WTA D-1140) voor de halve finale. Vlasselaer en Karunaratne klopten in de kwartfinale de topreekshoofden. Kempen (WTA D-520) staat in een Belgisch team samen met Chelsea Vanhoutte (WTA D-657) ook in de halve finale van het dubbeltoernooi.

Chelsea Vanhoutte – © Chelsea Vanhoutte (Twitter)