Home » ITF » Kempen niet zonder moeite door in Nonthaburi

Kempen niet zonder moeite door in Nonthaburi

Kempen niet zonder moeite door in Nonthaburi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Magali Kempen (ITF-12) verscheen aan de start van het ITF-toernooi van Nonthaburi (W25, Pro Circuit 1, Thailand). In de eerste ronde nam ze het op tegen een Turkse.

Kempen won dit jaar al vier titels, maar kwam sinds half april niet meer in actie op het professionele circuit. In Nonthaburi stond ze in haar openingswedstrijd tegenover Ipek Soylu (ITF-65), de Turkse die haar een kleine twee maand geleden van de eindzege in Sharm El Sheikh hield én bovendien ooit in de top 150 van de wereld prijkte.

Onze landgenote ging als eerste door de opslag van haar tegenstandster, maar werd onmiddellijk terug gebroken. Vier breaks volgende elkaar op, tot beide dames er weer in slaagden hun eigen servicegame te winnen. Een laatste inspanning van Soylu was voldoende om de set naar zich toe te halen, 7-5.

Kempen liet zich echter niet van haar stuk brengen en ging er in de tweede set weer tegenaan. Hoewel ze snel tegen een break achterstand aankeek, bracht ze de bordjes weer in evenwicht en ging na een lang elfde game niet veel later makkelijk door de opslag van de Turkse. Met 7-5 zou de derde manche de beslissing moeten brengen.

Hoewel de Herentalse zich niet topfit voelde en met de gevolgen van een voedselvergiftiging kampte, kwam ze op kruissnelheid. Kempen liep snel 4-1 en 5-2 uit. Na een love game op eigen opslag, brak ze nogmaals door de service van Soylu en plaatste zich met 6-2 voor de volgende ronde. Daarin neemt ze het op tegen het zesde reekshoofd, de Japanse Mari Osaka (WTA-340).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws