Magali Kempen (NG) is op dreef op het ITF-toernooi van Sharm El Sheikh (Egypte, W15), ze plaatste zich voor de halve finale. Het mooie parcours van Victoria Kalaitzis (NG) eindigde in de kwartfinale.

Kempen zorgde in de eerste ronde voor een stunt door topreekshoofd Nadja Gilchrist (WTA-501) met 6-4 en 6-2 naar huis te sturen. In de tweede ronde was onze landgenote met 6-1 en 7-5 te sterk voor de Tsjechische Barbora Miklova (NG). Ook Anastasia Zolotareva (NG) kon Kempen niet bedreigen in de kwartfinale, onze landgenote boekte een vlotte zege met tweemaal 6-3. In de halve finale volgt een duel met de Slovaakse Laura Maluniakova (NG). Vorige week stond Kempen in de finale in Egypte.

Kalaitzis plaatste zich via de kwalificaties voor de hoofdtabel. Onze landgenote stuntte in de eerste ronde tegen vijfde reekshoofd Sai Samhitha Chamarthi (WTA-793), ze trok met 6-3 en 7-6 (3) aan het langste eind. Na een zege in drie sets in de tweede ronde moest Kalaitzis met 7-5 en 6-2 haar meerdere erkennen in de Poolse Stefania Rogozinska Dzik (NG) in de kwartfinale.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.