Tennisplaza

Kempen stunt tegen vierde reekshoofd in El Kantaoui

Magali Kempen (WTA-955) heeft zich op het ITF-toernooi van El Kantaoui (Tunesië, $ 10 000) geplaatst voor de kwartfinale. Ze versloeg het vierde reekshoofd Isabella Shinikova (WTA-365) in twee sets.

In haar eerste ronde wedstrijd kende Kempen weinig moeite met de Amerikaanse Jessica Ho (WTA-898). Met 6-0 en 6-3 ging onze landgenote eenvoudig verder naar de tweede ronde, waar haar een moeilijkere opgave wachtte tegen het Bulgaarse vierde reekshoofd. Kempen wist een felbevochten eerste set met 7-5 binnen te halen, en maakte met 6-2 in set twee de klus helemaal af. In de kwartfinale moet ze het opnemen tegen de Spaanse Cristina Sanchez-Quintanar (WTA-758).

Helene Scholsen (WTA-964) overleefde de kwalificaties, maar verloor van het Zuid-Afrikaanse vijfde reekshoofd Chanel Simmonds (WTA-372) in de eerste ronde. Achtste reekshoofd Catherine Chantraine (WTA-614) won haar openingspartij, en strijdt tegen Mihaela Buzarnescu (WTA-867) om een plaats bij de laatste acht.