Tennisplaza

Kerfs en Devits starten sterk op Tunesische bodem, exit Van De Wijgaart

Deborah Kerfs - © Richard Van Loon (www.tennisfoto.net)

Deborah Kerfs (WTA-606) en Mathilde Devits (WTA-1165) hebben hun start niet gemist op het ITF-toernooi van Hammamet in Tunesië (Outdoor, $ 10 000). Op gravel plaatsten ze zich in twee sets voor de tweede ronde. Caroline Van De Wijgaart (Geen Ranking) greep naast een ticket voor de tweede ronde.

De 20-jarige Kerfs speelt deze week als zesde reekshoofd in het Tunesische Hammamet. In de eerste ronde klopte ze de Russische Vasilisa Aponasenko (WTA-769) met 7-5 en 6-0. Ook de amper 18-jarige Devits startte succesvol in Tunesië. Ze versloeg de Zweedse Anette Munozova (WTA-910) met 7-6 en 6-3. De 21-jarige Van De Wijgaart (Geen Ranking) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde. Ze verloor met 6-1 en 6-3 van de Italiaanse Frederica Prati (Geen Ranking).

In de tweede ronde ontmoet Kerfs de Bulgaarse Ani Vangelova (WTA-893). Devits moet in haar tweede ronde aan de bak tegen het vijfde reekshoofd, de Franse Margot Yerolymos (WTA-582). Later vandaag komen Kerfs (WTA D-585) en Van De Wijgaart (Geen Ranking) ook nog in het dubbelspel in actie.