Rolstoeltennisser Ivan Kindt (ITF Wheelchair-126) heeft de finale van het dubbelspel gewonnen op de Rotterdam Open (ITF Futures Series, $  3 000). Bij de dames verloor Els Verhoeven (ITF Wheelchair-60) de finale.

Tijdens het Internationale Tennis Toernooi Rotterdam Open werd dit jaar voor het eerst een rolstoeltennistoernooi toegevoegd aan het reguliere toernooi. Bij de heren verloor Kindt in de halve finale tegen de Nederlander Ruben Spaargaren (ITF Wheelchair-46) met 6-0 en 6-3. Spaargaren was het eerste reekshoofd en won uiteindelijk het toernooi. In het dubbelspel was er wel succes voor de West-Vlaming. Aan de zijde van de Nederlander Berry Korst (ITF Wheelchair-213) won hij de titel. In een ontzettend spannende finale tegen de Nederlander Spaargaren en de Australiër Henry De Cure (ITF Wheelchair-58) kwam het tot een Match-Tie-Break in de derde set. Het Belgisch-Nederlandse duo wonnen deze met 15-13. De setstanden waren 4-6, 6-3 en 15-13.

Bij de dames kon Verhoeven in de finale niet winnen van de Nederlandse Donna Jansen (ITF Wheelchair-61). De Belgische was goed begonnen en won de eerste set met 6-3, maar in een spannende tweede set was Jansen net de betere. De Nederlandse won met 5-7. In de beslissende derde set gaf niemand toe tot het einde en kwam het tot een tiebreak. Het was onze Noorderbuur die uiteindelijk aan het langste eind trok. In een bloedstollende tiebreak won ze met 5-7.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Ronny op Twitter of stuur een mail naar Ronny.Van.Langendonck@tennisplaza.be.