Home » ATP » Klimaatactiviste Greta Thunberg neemt Federer en sponsordeal op de korrel, Zwitser en sponsor reageren

Klimaatactiviste Greta Thunberg neemt Federer en sponsordeal op de korrel, Zwitser en sponsor reageren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In een recente tweet haalde de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg uit naar de Zwitserse bank Credit Suisse en Roger Federer (ATP-3) die met de bank een belangrijke sponsordeal heeft.

“Sinds 2016 heeft Credit Suisse 51 miljard euro gestoken in bedrijven die zoeken naar nieuwe fossiele brandstofafzettingen, iets wat totaal onverenigbaar is met klimaatactie. Roger, onderschrijf jij dit? Word nu wakker!”, twitterde Thunberg.

“Neem klimaatverandering ernstig”

Federer reageerde intussen met een officieel statement waarin hij stelt dat hij “de impact en dreiging van de klimaatverandering bijzonder ernstig neemt”.

“Als vader van vier jonge kinderen en groot voorstander van universeel onderwijs, heb ik veel respect en bewondering voor de jonge klimaatbeweging. Ik ben de jonge klimaatactivisten dankbaar dat ze ons in de juiste richting duwen om ons gedrag aan te passen. Ik apprecieer dat ze mij er aan herinneren mijn verantwoordelijkheden op te nemen als persoon, atleet en ondernemer. Ik zal ook in dialoog gaan over deze zaken met mijn sponsors.”

Roger Federer - © Tani (Largus Media)
Roger Federer – © Tani (Largus Media)

Valse informatie

Ook Credit Suisse nam de tijd om een statement uit te sturen en beweert dat “de campagne die momenteel tegen de bank loopt valse informatie verspreidt”.

“Kortgeleden hebben we de financiering van kolencentrales stopgezet en we blijven er werk van maken om onze klanten te motiveren over te stappen op klimaatvriendelijke alternatieven. Tenslotte zullen we ook onze eigen CO2-voetafdruk blijven verminderen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS