Tennisplaza

Knappe week van Pauwels en Dhoe in Eupen

Maxime Pauwels - © K.T.C. Eupen

Op het ITF-toernooi van Eupen ($ 25 000, gravel) verbaasde Maxime Pauwels (ATP-1076) met een halve finale in het enkelspel. Benjamin Dhoe (ATP D-808) maakte indruk met een finaleplaats in het dubbelspel.

Op het graveltoernooi van Eupen zette de 23-jarige Pauwels een knappe prestatie neer. Hij stuntte in de kwartfinale tegen vijfde reekshoofd Mariano Kestelboim (ATP-553). In de halve finale moest Pauwels met 6-4 en 6-4 het onderspit delven tegen de als tweede geplaatste Facundo Diaz Acosta (ATP-393).

De twee Belgische reekshoofden stelden teleur in Eupen. Zesde reekshoofd Gauthier Onclin (ATP-556) die vorige week nog een ticket voor de kwalificaties van de European Open veroverde, strandde al in de kwartfinale. Zevende reekshoofd Arnaud Bovy (ATP-599) verloor verrassend al in de eerste ronde.

De lager gerangschikte Belgen Romain Faucon (ATP-2130) en Simon Beaupain (ATP-998) zorgden wel voor een verrassing met een plek in de kwartfinale.

In het dubbelspel bereikte de 25-jarige Dhoe de finale. Samen met Colin Sinclair (ATP D-724) ging Dhoe in de finale onderuit tegen het Duitse team Niklas Schell (ATP D-756) en Kai Wehnelt (ATP D-481).

Benjamin D’Hoe – © Leo Stolck