Home » Grand Slam » Australian Open » Kuznetsova na thriller voorbij Jankovic

Kuznetsova na thriller voorbij Jankovic

Svetlana Kuznetsova (WTA-10) heeft hard moeten werken om in de vierde ronde te raken. Ze ging voorbij Jelena Jankovic (WTA-54) na een spannende driesetter.

Het was Kuznetsova die het beste aan de wedstrijd begon, ze kon al in het derde spel door de opslag van de Servische gaan. Met een dubbele break kon de Russische voor de set serveren maar werd terug gebroken door Jankovic. Bij 5-4 was het wel raak voor Kuznetsova die vorig jaar de tweede ronde haalde.

In de volgende set leek zich hetzelfde patroon te herhalen met Kuznetsova die al gauw op voorsprong kwam. Jankovic won echter vier games op rij om de tweede set te beslechten met 7-5.

(null)

(null)

Beslissende set

In de laatste set wisselden de kansen. Jankovic kwam op een 3-0 voorsprong maar Kuznetsova maakte deze achterstand weer goed. Bij een 6-5 voorsprong kreeg Jankovic twee wedstrijdpunten maar verzuimde deze te verzilveren. In het vijftiende game van de set kon de Russische door de opslag van Jankovic gaan en nam zo een optie op de overwinning. Kuznetsova maakte de wedstrijd uit met een servicegame op love. Na drie uur en 36 minuten spelen, stond de 6-4, 5-7, 9-7 eindscore vast.

Marathon lady

Kuznetsova lijkt een patent te hebben op lange wedstrijden op de Australian Open. In 2011 trok ze aan het kortste eind in de langste vrouwenpartij in de geschiedenis van de Grand Slams. Ze verloor toen in de vierde ronde van de Australian Open van Francesca Schiavone na vier uur en 44 minuten met 6-4, 1-6 en 16-14.

Het was al de zestiende ontmoeting tussen beide 31-jarige speelsters. Voor deze wedstrijd stond het 8-7 in het voordeel van Jankovic. Kuznetsova mag zich nu opmaken voor een wedstrijd tegen haar landgenote Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-27). Zij versloeg de voormalige protégé van Justine Henin, Elina Svitolina (WTA-13) met 7-5, 4-6, 6-3.