Home » Billie Jean King Cup » Kvitova wint Fed Cup Heart Award en doneert cheque

Kvitova wint Fed Cup Heart Award en doneert cheque

Kvitova wint Fed Cup Heart Award en doneert cheque

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Tsjechische Petra Kvitova (WTA-7) heeft de Fed Cup Heart Award gewonnen voor haar prestatie in de halve finale van de Fed Cup. Ze doneert de cheque van 10 000 dollar van de award aan het ziekenhuis waar haar hand werd gered na een mesaanval.

Nummer zeven van de wereld Kvitova heeft de Fed Cup Heart Award voor de tweede keer gekregen na een stemming door de fans. De Tsjechische kreeg voor de prijs een cheque van 10 000 dollar die ze doneert aan het Tsjechische ziekenhuis in Vysoke nad Jizerou. In dit ziekenhuis werd haar linkerhand geopereerd nadat ze met een mes in haar huis werd aangevallen in 2016.

“Ik ben heel erg blij met de award. Het is een grote eer om het te winnen. Ik won het een keer eerder in 2011 en het is heel speciaal omdat de fans ervoor stemden. Ik doneer het aan het ziekenhuis waar mijn blessure werd behandeld. Ik ben heel blij om hen het geld te geven.”

Tsjechië speelt dit weekend de Fed Cupfinale tegen de Verenigde Staten maar Kvitova moet passen voor de eerste wedstrijdag. Ze zal in het stadion wel aanwezig zijn om het team te ondersteunen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws