Tennisplaza

Kwalificatiespeler Stricker klopt zevende reekshoofd in Antwerpen

Dominic Stricker - © Belga (European Open)

De 20-jarige Zwitser Dominic Stricker (ATP-136) heeft zijn derde zege op rij beet op de European Open (Antwerpen, ATP 250). Hij klopte zevende reekshoofd Botic van de Zandschulp (ATP-34).

Stricker laat zijn talent zien in Antwerpen. De jonge Zwitser klopte onder andere Alexander Blockx (ATP-1526) in de kwalificaties en mocht in de eerste ronde aan de bak tegen de Nederlander van de Zandschulp. Stricker speelde een uitstekende wedstrijd en haalde het na 1 uur en 39 minuten met 6-2 en 6-4. De Zwitser neemt het in de tweede ronde op tegen Richard Gasquet (ATP-82).

De als zevende geplaatste Van de Zandschulp is het eerste reekshoofd dat sneuvelt in Antwerpen. Achtste reekshoofd Yoshihito Nishioka (ATP-39 wist zich nipt te plaatsen voor de tweede ronde, de Japanner klopte de jonge Fransman Luca Van Assche (ATP-241) met 7-5, 2-6 en 7-6 (1). Voor de Nederlanders was het een slechte dag: kwalificatiespelers Jesper De Jong (ATP-225) en Tim Van Rijthoven (ATP-113) overleefden de eerste ronde niet.