Tennisplaza

Kyrgios reageert gevat op commentaar tennisfan: “Hopelijk krijg je de liefde die je nodig hebt”

Nick Kyrgios - © Twitter

Het gebeurt niet snel dat Nick Kyrgios (ATP-26) kritiek uit de weg gaat, ook niet als die van een tennisfan komt.

De Australiër postte op Instagram een throwback filmpje van de persconferentie na zijn verloren finale op Wimbledon vorig jaar. In het bewuste fragment vraagt een journalist hem waarom hij de dresscode van Wimbledon niet respecteerde. Kyrgios had het terrein namelijk betreden met rode Air Jordan 1-schoenen en ditto Jordan Jumpman pet (accessoires bekend uit het basketbal), terwijl de voorschriften in Londen enkel wit toelaten.

Lang duurde het niet tot de Australiër negatieve comments over zich heen kreeg. “De jongen wil een NBA-ster worden, maar hij speelt tennis”, reageerde @matthew.36n.

Kyrgios zette Matthew echter meteen op zijn plaats: “(NBA-ster worden?, n.v.d.r.) Niet echt. Ik verdien miljoenen met tennis en ben gewoon een enorme basketbalfan. Ik hou er niet van om me aan een hoop regels te houden die niet bij me passen. Hopelijk kan de jeugd naar mij kijken en beseffen dat ze hun eigen pad kunnen bewandelen en succesvol kunnen zijn door zichzelf te zijn.”

Als uitsmijter had de tennisser nog een persoonlijke boodschap voor Matthew: “Ik voel met je mee, Matthew, hopelijk krijg je de liefde die je nodig hebt.”

Reactie Nick Kyrgios op kritiek tennisfan – © Nick Kyrgios (Instagram)