Voor Steve Darcis (ATP-221) zit Wimbledon 2019 (Grand Slam, Groot-Brittannië) er alweer op.

De Luikenaar maakte in de eerste ronde tegen Mischa Zverev (ATP-213) een erg solide indruk en wist te overtuigen met sterk en stabiel tennis. Vandaag stond hij in de tweede ronde tegen gravelbijter Roberto Bautista Agut (ATP-22). Geen makkelijke opdracht voor Darcis, die van boven tot onder getaped was.

Al van in de eerste set werd het niveauverschil echter duidelijk. Bautista Agut ging meteen door de opslag van Darcis en kwam op en comfortabele 3-0 voorsprong. Onze landgenoot vocht terug en beende, onder meer met een love game bij tot 3-5. De Spanjaard liet zijn servicegame echter niet zomaar los en trok met 6-3 het laken naar zich toe. Darcis leek intussen toch niet topfit te zijn, hij hoestte zich een weg door de punten.

Lijdensweg

Aan het begin van de tweede manche leverde Darcis weer onmiddellijk zijn service in. De strijd werd weliswaar een beetje spannender, twee lange spellen volgden. Bautista Agut bleef op niveau spelen en verslapte niet. Met 6-2 haalde hij ook deze set binnen.

De derde set kende een ander verloop. Darcis wist zijn eerste twee servicebeurten te behouden en kon de stand in evenwicht houden. Bautista Agut kwam desalniettemin 4-2 voor. Op eigen opslag verloor onze landgenoot de eerste twee punten, vooraleer hij besloot de handdoek in de ring te gooien.

 

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.