Tennisplaza

Loting Australian Open: kansen voor Goffin

Melbourne Park - © GordonBellPhotography (iStock)

In Melbourne is geloot voor het enkelspel op de Australian Open.

Beste Belg David Goffin (ATP-11, ook elfde reekshoofd) had de kaarten aan zijn kant bij de loting. Hij opent het toernooi tegen de Fransman Jeremy Chardy (ATP-56) en wacht bij winst ook een – op papier – makkelijke tweede ronde tegen Cameron Norrie (ATP-62) of Pierre-Hugues Herbert (ATP-64). Als de Luikenaar de vierde ronde haalt, behoort een topaffiche tegen Alexander Zverev (ATP-7) tot de mogelijkheden.

Een andere mogelijke vierde ronde om naar uit te kijken is er eentje tussen Rafael Nadal (ATP-1) en Nick Kyrgios (ATP-26). Op dag één mag de tennisfan zich dan weer opmaken voor een clash tussen Daniil Medvedev (ATP-4) en het jonge toptalent Frances Tiafoe (ATP-49).

Nog leuk om mee te geven: een Roger Federer (ATP-3) vs. Nadal finale behoort tot de mogelijkheden, maar dan zal de Zwitser wel komaf moeten maken met Novak Djokovic (ATP-1) die hij in de halve finale kan ontmoeten.

Vrouwen

Bij de vrouwen is het uitkijken naar een potentiële Belgische derde ronde. Die kan er komen als Elise Mertens (WTA-17), zestiende reekshoofd, en Kirsten Flipkens (WTA-79) beiden hun eerste twee partijen winnen. Mertens moet zich dan eerst voorbij Danka Kovinic (WTA-82) uit Montenegro knokken, daarna volgt de winnares van het duel tussen Kristyna Pliskova (WTA-62) en Heather Watson (WTA-101). Flipkens wacht eerst de verraderlijke Karolina Muchova (WTA-21), daarna Tatjana Maria (WTA-83) of Catherine Bellis (WTA-838).

Alison Van Uytvanck (WTA-47) mag in haar eerste ronde de Française Fiona Ferro (WTA-63) in de ogen kijken. Haar mogelijke tweede horde wordt er eentje tegen Qiang Wang (WTA-28) of Pauline Parmentier (WTA-133). Als we nog verder vooruitkijken, wacht in de derde ronde eventueel Serena Williams (WTA-9).

Een interessant duel bij de vrouwen in de eerste ronde is ongetwijfeld Maria Sharapova (WTA-145), die een wildcard kreeg van de organisatie, tegen negentiende reekshoofd Donna Vekic (WTA-20).

Extra Belgen?

De komende dagen wordt het nog uitkijken naar hoe Kimmer Coppejans (ATP-158) en Greet Minnen (WTA-119) presteren in de kwalificaties. Zij zijn nog steeds in de running om een plaats te bemachtigen op de hoofdtabel.