Tennisplaza

Loting Wimbledon: Goffin bekampt Kyrgios, Minnen tegen voormalig Grand Slam-winnares

Wimbledon - © Wimbledon (Twitter)

Onze Belgen kennen hun tegenstanders voor Wimbledon (Groot-Brittannië), de derde Grand Slam van het jaar.

Goffin tegen ‘bad boy’ Kyrgios, ook Coppejans tegen Australiër

Bij de mannen staat David Goffin (ATP-123), die een wildcard kreeg van de organisatie, voor een zware opdracht. Hij is geloot tegen de Australiër Nick Kyrgios (ATP-33), vorig jaar nog verliezend finalist tegen Novak Djokovic (ATP-2).

Ook kwalificatiespeler Kimmer Coppejans (ATP-187), die voor het eerst op de hoofdtabel staat van Wimbledon, krijgt een Australiër voorgeschoteld: Alex De Minaur (ATP-16).

Bekijk hier de loting voor de mannen (en lees verder onder de tweet)

Minnen tegen ex-Grand Slam-winnares, Wickmayer tegen Blinkova

Elise Mertens (WTA-28) speelt tegen Viktoria Hrucakovca (WTA-127). Een oude bekende, want op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) won Mertens onlangs nog tegen haar met overtuigende cijfers.

Greet Minnen (WTA-121) komt uit de kwalificaties. Ze krijgt met Jelena Ostapenko (WTA-17) geen cadeau. De Letse won in 2017 Roland Garros en heeft recent de titel op het gras in Birmingham (Groot-Brittannië, WTA 250) binnengehaald.

Yanina Wickmayer (WTA-111) doet mee aan haar veertiende Wimbledon. Ze triomfeerde onlangs nog op het ITF-toernooi van Surbiton (Groot-Brittannië, W100). Wicky worstelde zich door de kwalificaties en speelt in de eerste ronde tegen Anna Blinkova (WTA-39).

Ysaline Bonaventure (WTA-90) opent tegen kwalficiatiespeelster Zhuoxuan Bai (WTA-191). Maryna Zanevska (WTA-92) kijkt dan weer de Tsjechische veteraan Barbora Strycova (WTA-677) in de ogen.

Bekijk hier de loting voor de vrouwen