Home » Grand Slam » Roland Garros » Malisse en Olivier Rochus maken eenmalige comeback op Roland Garros

Malisse en Olivier Rochus maken eenmalige comeback op Roland Garros

Malisse en Olivier Rochus maken eenmalige comeback op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse en Olivier Rochus hebben besloten een eenmalige comeback te maken op het gravel van Roland Garros. De organisatie liet alvast weten de twee Belgen een wildcard te willen geven voor het dubbelspel.

De comeback komt er exact vijftien jaar nadat Malisse en Rochus tennisgeschiedenis schreven op het Parijse gravel. In 2004 wonnen de twee Belgische vrienden verrassend de dubbeltitel door thuisspelers Fabrice Santoro en Michael Llodra met twee keer 7-5 wandelen te sturen.

“Oli en ik hebben het nog vaak over dat unieke moment”, vertelt Malisse. “We spelen al langer met het idee om het nog één keer te proberen, we willen nog één keer die emoties terug beleven. We zijn beiden 38, dus kunnen niet meer te lang wachten. Het is dit jaar of het is nooit meer.”

Dip

Malisse verwacht vooral plezier te maken, een vroege uitschakeling zou geen teleurstelling zijn. “Het blijft iets eenmalig en we doen dit ook voor het Belgische tennis dat momenteel in een serieuze dip zit. Als de jeugd het niet kan, moeten wij nog maar eens tonen hoe het moet.” (lacht)

UPDATE 1 APRIL 2019 – 14u
Hoe graag we het ook zouden willen, X-Man en Oli nemen het racket niet terug op. Toch zeker niet op een dag als 1 april. 😉

Tennisplaza

Tennisplaza

Meer nieuws