Home » Optima Open » Malisse verdedigt titel op Optima Open

Malisse verdedigt titel op Optima Open

Malisse verdedigt titel op Optima Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Naast Pete Sampras en Yannick Noah tekenen ook titelverdediger Xavier Malisse en Mansour Bahrami present op de zesde editie van de Optima Open. Op 14, 15 en 16 augustus komen zij in actie op de ATP Champions Tour in Knokke.

Xavier Malisse versloeg vorig jaar de Fransman Fabrice Santoro tijdens de finale van Optima Open. Onze landgenoot komt dan ook dit jaar opnieuw zijn titel verdedigen. “Ik ben erg verheugd dat ik er dit jaar opnieuw kan bijzijn. Vorig jaar beleefde ik een fantastisch toernooi met de zege als kers op de taart. Ik zal mijn titel deze zomer met trots verdedigen.”, aldus Malisse. In Knokke zal hij het onder andere opnemen tegen ‘nieuwkomer’ Pete Sampras.

Malisse schreef in 2004 samen met Olivier Rochus geschiedenis door als eerste Belgen ooit een Grand Slam zege te behalen tijdens Roland Garros. De Kortrijkzaan zal op Optima Open meespelen voor de officiële ranking van de ATP Champions Tour, een serie van internationale toernooien voor de legendes van het tennis die het professionele circuit hebben verlaten en 30 jaar of ouder zijn.

Naast de officiële ranking van de ATP Champions Tour organiseert Optima Open ook elke speeldag een ‘Special Guest Double Match’ met nationale en internationale tennislegendes. Yannick Noah krijgt daarin het gezelschap van Bahrami.

Bahrami schopte het in 1989 samen met Eric Winogradsky tot de finale in het dubbelspel tijdens Roland Garros. De tennisser met de indrukwekkende snor is vooral bekend om zijn fantastische trucs en hilarisch ballenspel. De voorbije twee jaar ging het publiek in de Royal Zoute Tennis Club in Knokke-Heist door z’n dak tijdens de performance van de Iraniër.

[alert type=”info” title=”Ticketinfo”]Tickets voor Optima Open zijn vanaf nu verkrijgbaar via optimaopen.be. Prijs ongenummerde dagtickets 14/08: 30€ – 15/08 en 16/08: 35€. Prijs genummerde dagtickets 14/08: 35€ – 15/08 en 16/08: 40€[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws