Tennisplaza

Mareen stunt in Knokke, vier op acht voor de Belgen

Axana Mareen - © Richard van Loon (www.tennisfoto.net)

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Knokke (België, $ 15 000) heeft Axana Mareen (NG) voor een knappe stunt gezorgd tegen het vierde reekshoofd. Britt Geukens (WTA-538) ging verrassend onderuit. 

Mareen, die in februari pas 17 werd, stond voor een grote uitdaging tegen het vierde reekshoofd Quinn Gleason (WTA-650). De Belgische was echter niet onder de indruk en won met twee keer 6-3. Ze moet het in de tweede ronde opnemen tegen de winnares van de wedstrijd tussen Cindy Castille (WTA-1008) en Eugenia Ganga (NG).

De hoogst geplaatste Belgische, Geukens, moet vroegtijdig het toernooi verlaten. Zij ging met 5-7, 2-6 onderuit tegen de Zweedse Mirjam Björklund (WTA-996). Succes was er wel voor Mathilde Devits (WTA-1204) die zich vanuit de kwalificaties kon plaatsen voor de hoofdtabel. Zij versloeg een andere kwalificatiespeelster Ines Ibbou (WTA-1174) met 6-4, 2-6 en 6-2.

Mathilde Devits – © Birgit Dewulf

Er waren ook twee Belgische duels in de eerste ronde op maandag. Catherine Chantraine (WTA-744) was de betere van Michaela Boev (WTA-840) met 6-4 en 6-3. Chantraine moet het in de tweede ronde opnieuw tegen een Belgische opnemen. Devits wordt de nieuwe tegenstander. Eliessa Vanlangendonck (WTA-746) nam het op tegen Lara Salden (NG). Salden moest bij een 1-2 achterstand de handdoek in de ring gooien. Vanlangendonck neemt het in de tweede ronde op tegen Alice Rame (WTA-1022).

Wild cardspeelster Chelsea Vanhoutte (NG), 17 jaar, nam het op tegen de 16-jarige Zwitserse Leonie Kung (WTA-769). Kung kon winnen van de Belgische met 1-6 en 5-7.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]