Home » ATP » Match in Africa: Federer en Nadal breken tennisrecord

Match in Africa: Federer en Nadal breken tennisrecord

Match in Africa: Federer en Nadal breken tennisrecord

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Roger Federer (ATP-3) en Rafael Nadal (ATP-2) hebben in Zuid-Afrika een toeschouwersrecord gebroken.

Maar liefst 51 954 tennisfans daagden op in het voetbalstadion van Kaapstad voor een exhibitiewedstrijd tussen Federer en Nadal. Daarmee werd het vorige record van 42 517 toeschouwers, dat pas enkele maanden geleden in Mexico gevestigd werd, verpulverd. Uiteindelijk was het Federer die aan het langste eind trok met 6-4, 3-6 en 6-3.

“Het was een eer om hier te staan”, liet Federer na afloop optekenen. “Natuurlijk hebben we geprobeerd ons beste tennis boven te halen, dat is waar we wereldberoemd voor zijn. Het was een plezier om het opnieuw tegen Rafa op te mogen nemen, maar dat het mijn eerste keer is in het prachtige Kaapstad in Zuid-Afrika, betekent nog eens zo veel meer. Het was echt speciaal op enorm veel vlakken, het was meer dan alleen tennis en ik ben trots hier roots te hebben (de moeder van Federer is in Zuid-Afrika geboren, nvdr.).”

Fantastische sfeer

“De sfeer was fantastisch”, vertelde Nadal op zijn beurt. “Ik denk dat we onze gevoelens moeilijk kunnen beschrijven. Het was een unieke ervaring.”

“Het is niet de eerste keer dat ik in Zuid-Afrika speelde, maar toen was ik nog een kind. Dit is de eerste keer als prof. Proficiat aan Roger en zijn familie en team, de organisatie van dit evenement was fantastisch.”

Leuk weetje: voor de wedstrijd werden de aanwezige fans extra beloond met een dubbelpartijtje tussen miljardair Bill Gates en Federer tegen de Zuid-Afrikaanse presentator Trevor Noah en Nadal.

Roger Federer Foundation

De opbrengst, net geen 3,2 miljoen euro, gaat naar de Roger Federer Foundation die kansarme kinderen in Zwitserland en Afrika ondersteunt.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws